Kuidas on lood niinimetatud igaüheõigusega riigimetsast kasevihta teha, marju korjata või näiteks murdunud oksi koguda? Kas ja kui palju võib korjata kaitsealadelt? Mis on seadus ja mis on hea tava, räägime, kui külas on RMK külastuskorralduse teabejuht Päivi-Pääsu Kreutzwald-Prii.
Alates selle aasta algusest hakkas kehtima pakendiseaduse nõue, mille kohaselt on avalikel üritustel lubatud kasutada toidu ja joogi serveerimiseks üksnes korduskasutatavaid anumaid ja söögiriistu.
Esimene ürituste suvi on hooga käima läinud ja ühekordsete nõudega ei tohiks enam kuskil sööki ega jooki pakkuda. Ürituste korraldajatel ja toitlustajatel on võimalus kasutada erinevaid korduskasutatavate nõude teenusepakkujaid kui ka ise lahendusi välja töötada.
Uue reegli täitmist on juba kontrollimas järelevalve inspektorid. Ringmajanduse ekspert Kadi Kenk räägib, miks on selline uus nõue oluline, kuidas sellega praegustel üritustel hakkama saadakse ja millised on esimesed õppetunnid ja kui suur on selle muudatuse positiivne keskkonnamõju.
"Ökoskoopi" teevad Krista Taim ja Kristo Elias.
Esmaspäeviti kell 10.05 (kordus kell 00.05).
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.