Eesti muuseumid ootavad rahvalugusid. Projektijuht Küll Lupkin räägib sellest, mis muuseum missuguseid lugusid ootab, kuhu ja kuidas neid saata ja kus neid eksponeeritakse.
Eesti Rahva Muuseumi vanemteadur Anu Kannike räägib, kuidas meil 90ndatel vaimustuti bistroodest ja McDonaldsist, ilusa pakendiga kauasäilivatest keeksidest ja küpsistest. Aga muudeti ka toitumisharjumusi, mis kehtivad tänaseni, nt on rohkem hakatud kasutama oliiv- jm õlisid, külmutatud toiduained jm
Saatejuht on Ülle Karu. Kuulake 13. jaanuaril kell 16.05.
Foto: Eesti Rahva Muuseumi vanemteadur Anu Kannike tutvustab saates 90ndate aastate toiduteemat (foto: ERM).

Saate esimeses pooles läheme helipildis Päinurme koduloomuuseumisse, kus selle asutaja Ründo Mülts, tänane Järvamaa muuseumi teadusjuht, tutvustab toimetaja Eva Luigasele külamuuseumi ekspositsooni ja Päinurme kandi külaelu ajalugu ning selgitab, miks ta omal ajal koolipoisina külamuuseumi asutas. Sõna ütleb sekka Päinurme külaseltsi esinaine Lea Traks.
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.