Kui vennad Édouard ja André Michelin 1889. aastal oma autorehviäri käima lükkasid, tuli neil ka nuputada, kuidas võimalikult palju rehve müüa. Selleks, et kliente leida ja neid ka hoida, hakkasid nad Prantsusmaad mööda ringi sõites kaardistama nii mõnusamaid hotelle kui ka maitsemeeli ergutanud söögikohti. Nii sündisid vennaste perekonnanime kandvad soovitustega kaardid, millest tänaseks on saanud maailma mõjuvõimsaim restoranide teejuht.
Möödunud aasta aprillist on selles ihaldatud teejuhis kirjas ka 35 Eesti gurmeerestorani ning tervelt neli neist on seotud Tõnis Siiguri nimega. Tippkokale kuulub juba teist aastat ka Michelini tärn.
Aga kuidas ja mille eest sellise tärni siis täpselt saab? Mis on ühist 14-käigulisel õhtusöögil ja teatrielamusel? Ja millist rolli mängib Tõnis Siiguri tippu tõusmise teel puravik? Seda seekordses saates kuulete.
Jaanimenüüst ja koka tähtsaimast tööriistast räägime samuti ning sekka kõlab saatekülalise valitud muusika.
Vestlust suunab Piret Kooli. "Päevatee" on eetris laupäeviti kell 16.05.
Piretile saab kirjutada e-postiaadressil [email protected] või
postiaadressil:
Vikerraadio "Päevatee"
Gonsiori 21
Tallinn 15020
Saatel on Facebooki leht.
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.