Milliseid looduslikke taimi käivad endale ja teistele toiduks korjamas Võru- ja Setumaa põlisasukad? Kuidas on tavasid mõjutanud metsade mahavõtt ja Setumaa lõhestatus?
Teemat on põhjalikult uurinud etnobotaanik Raivo Kalle, kes töötab praegu Itaalias Pollenzos asuvas Gastronoomiateaduste Ülikoolis.
Tallinna Tehnikaülikooli toidutehnoloog Kaarel Adamberg on uurinud, kui palju eestlased toidust mitmesuguseid kiudaineid saavad. Selgub, et mitte päris piisavalt.
Foto: Jõhvikas. Autor/Allikas: Sergei Šabanov/Pixabay
Saatejuht on Priit Ennet.
Kuulake pühapäeviti kell 17.05 (kordus kell 01.00).
Teadussaates "Labor" räägivad Eesti ja teiste maade teadlased oma uuematest tegemistest. Samuti kommenteerivad nad ilmaelu teaduslikust vaatepunktist ja jagavad taustateadmisi üha muutuva ja uueneva maailma mõistmiseks.
Saatejuht on Priit Ennet.
Kuulake pühapäeviti kell 17.05 (kordus kell 01.00)
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.