Saate esimene lõik viib meid Kadrina külasauna, kus uurime, millest ikkagi mehed saunalaval räägivad. Mikrofoni ees on Kadrina saunaklubi president Ülo Kais ning saunalised Rein Sikk, Raido Parve, Andres Nukk, Arvo Sõrm, Aivar Truuver, Indrek Kalja ja teised.
Mirjam Mõttus käis külas Karula naistel, kes saavad kord kuus kokku, et ühiselt süüa, juttu ajada ja laulda. Sedapuhku valmis naistel laulu ja jutu kõrvale ka suur kogus piparkoogitainast.
Eva Luigas sattus Muhumaale Nõmmkülla, kus perenaine Reet Hobustkoppel keetis muhulaste rahvustoitu hapurokka. See on mitme päeva töö, kus keedetud kartulist tehakse esmalt koos keeduveega püree, seejärel lisatakse jahtunud püreele petti, keefiri või jogurtit ja jämedat jahu ning jäetakse ööpäevaks sooja kohta hapnema. Seejärel sõelutakse rokk läbi, tõstetakse pliidile ja kuumutatakse pidevalt segades läbi. Esmalt vedelapoolne rokk muutub kuumutamisel nii paksuks, et puulusikas seisab lõpuks potis püsti. Siis võetakse pott pliidilt, segatakse sisse veidi suhkrut ning pannakse madalatesse kaussidesse jahtuma. Süüakse suhkru ja piimaga. Säilib jahedas vähemalt nädala. Retsept: 5 liitri jagu kooritud kartulitele läheb 1 l petti ja ca 1 kg jämedat jahu. Kõlbab nn II sodi nisujahu või rukkijahu.
Saates keskendutakse sise- ja välispoliitikale, kaitseküsimustele, haridusele, ühiskonna- ja keskkonnateemadele ning muudele päevapoliitiliselt olulistele küsimustele.
Saatejuhid on Kaja Kärner, Arp Müller ja Mirko Ojakivi.
"Reporteritund" on eetris T-N kell 14.05, kordusena kell 19.05.
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.