Räägime toidujäätmetest ja raiskamisest hiljutise Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse uuringu põhjal. Selgub, et toidukauplustes jääb müümata 12 000 tonni toiduaineid aastas. Kõige enam puu- ja köögivilju, seejärel liha- ja kala- ning pagaritooteid. Stuudios on SEI Tallinna Keskuse vanemekspert Harri Moora ja Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek.
Keskkonnainvesteeringute Keskus kutsub kolmandat korda ülikoole osalema energia-ja ressursisäästu konkursil Negavatt. Alates 1. veebruarist saavad tudengid esitada nutikaid ideid, mis aitavad ülikoolis või selle linnakus säästa energiat ja resursse. Neist parimad tehakes kuni 10 000 euro eest teoks. Ideede esitamise tähtaeg on 21. veebruar. Kristo Eliasele rääkis konkursist Negavati projektijuht Helin Sööt.
Saatejuht on Krista Taim. Kuula 15. veebruaril kell 10.05.
Positiivsest, kriitilisest ja uudishimulikust vaimust kantud saade vaatleb meie elu ja püüab leida viise, kuidas tagada kestlik kulgemine. Saates selgitatakse ökoloogiliste mõtteviiside ja nähtuste laiemat tausta, kummutatakse rohemüüte ja vaadeldakse loodusnähtusi.
Usume, et mikrotasandil tehtavad mõtteviisi pöörded ja teisenenud tarbimisharjumused võimaldavad reaalseid muutusi ka makrotasandil. Varmad reporterid sukelduvad sündmuste keerisesse!
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.