"Huvitaja" on seekord külas Pärnumaal Kõlli talus, kus perenaine Annika Ebrok tutvustab, kuidas valmistada jõululauale sobivaid traditsioonilisi kartulivorste. Käime läbi kõik sammud, et huvilistel oleks võimalik ise kodus järele proovida. NB! Fotod allpool!
Saate lõpuosas räägime teadusuudistest ERRi Novaatoris.
Saatejuht on Kadri Põlendik.
Purgis on vorstirohi (sellest on intervjuus juttu), vorsti toppimiseks mõeldud lehtrid ja puupulgad ning loomulikult retseptid. Autor/allikas: Annika Ebroki ja Kadri Põlendiku erakoguVorstitäidis kartulitest, soolapeekonist, sibulast ja vorstirohust (majoraan), naabri Liidelt päranduseks saadud vorstilehter, mõõdulusikas ja puupulk täidise soolde toppimiseks. Autor/allikas: Annika Ebroki ja Kadri Põlendiku erakoguSeasooled on täidist täis topitud ja vorstidena rulli keeratud. Kokku on siin kolm soolejuppi, igaühte keeratud 4-5 vorsti. Autor/allikas: Annika Ebroki ja Kadri Põlendiku erakoguSaatejuht Kadri Põlendik jäädvustab jõululauale sobivate kartulivorstide tegemisprotsessi Autor/allikas: Annika Ebroki erakoguKeedetud kartulivorstid tahenemas ja ootavad ahjupanemist. Autor/allikas: Annika Ebroki ja Kadri Põlendiku erakoguIntervjuus tuli pause teha, et saaks ka illustreerivaid pilte üles võtta. Autor/allikas: Annika Ebroki ja Kadri Põlendiku erakoguVorstiteo vahel reheahjus sütel valminud kodused lihapirukad. Autor/allikas: Annika Ebroki ja Kadri Põlendiku erakoguKõlli talu perenaine ja vorstimeister Annika Ebrok oma reheahju ees. Autor/allikas: Kadri Põlendiku erakogu
"Huvitaja" uurib asju, mis puudutavad meie elukeskkonda ja eluviisi. Ootame kuulajatelt tagasisidet ja teemapakkumisi kodulehele või e-posti aadressil huvitaja@err.ee.
Kuulake teisipäevast reedeni kell 10.05 (kordus kell 01.00). Saadet teevad Krista Taim, Sandra Saar, Johannes Voltri, Priit Ennet, Kadri Põlendik ja Jakob Rosin.
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.