Loodusmuuseumi seenenäitus tuleb ka tänavu, aga alles paari nädala pärast. Kus ja kes näituse jaoks seeni korjab? Mida huvilised seenehooajal muuseumisse täpsustamiseks näha toovad ja millist mürgist seent söögiseenega kõige enam segi aetakse? Loodusmuuseumi botaanik ja seenenäituse kuraator Marja-Liisa Kämärä teab ja räägib kell 8.15.
Mitmete kokaraamatute autor ja tuntud toidublogija Tuuli Mathisen annab kukeseene-sulajuustu supi retsepti:
Põhikomponendid on 700-800 dl köögiviljapuljongit ja 500 gr kukeseeni.
Esmalt sulatad poti põhjas 30 gr võid, selles hautad ühe tükeldatud sibula ja tükeldatud küüslauguküüne, seejärel lisad mõned tükeldatud porgandid ja kukeseened ja siis puljongi. Kui kõik on keema tõusnud, võib panna 3-4 tükeldatud kartulit ja kui need on pehmed, siis läheb 200 gr sulatatud või toorjuustu.
Sellest tuleb imehea kreemine seenesupp, maitseb kogu perele, lubab Tuuli.
Tänavuse Arvamusfestivali haridusalal peeti maha ideekorje, mida võiks koolis julgelt õpetamata jätta. Arutelu juhtinud Tallinna Pelgulinna Riigigümnaasiumi direktor Indrek Lillemägi tuleb kell 9.25 stuudiosse ja annab räägitust ülevaate.
Saatejuht on Kaja Kärner.
Saate toimetaja on Deisi Helemäe-Sarv. Kontakt [email protected]
ÕNNESOOVIDE kohta loe lähemalt siit.
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.