Intensiivne põllumajandus mõjutab nii maad kui ka keskkonda. Kuidas on lood mahepõllumajandusega Eestis ja mujal maailmas. Räägime ka sellest kui keeruline on majandada ja toota mahedalt. Saates on külas Merit Mikk Mahepõllumajanduse Koostöökogust ning oma kogemusi jagab ja annab nõu Margo Mansberg, Erto mahetalu peremees. Nende talu kasvatab nii juurvilju kui veiseid.
Traditsiooniliselt on maikuu Eesti Rahvusringhäälingus keskkonnakuu, kus sel aastal pöörame põhitähelepanu toidu hoidmisele. Toiduraiskamine on ülemaailmne probleem, mis muutub päev-päevalt aktuaalsemaks. Ligikaudu kolmandik kogu maailmas toodetud toidust raisatakse või jäetakse kasutamata. Sellega kulutame ka tohutult loodusressursse, kuigi samal ajal on meil ka väga palju toitu vajavad inimesi. Eesti Toidupank on Eestis tegutsenud üle 10 aasta ja tänaseks kasvanud üle-eestiliseks võrgustikuks, kuhu kuulub 15 Toidupanka, kes kõik tegutsevad selle nimel, et aidata oma piirkonna puudust kannatavaid inimesi. Toidupanka jõuab aina enam ülejäävat söögikõlbulikku toitu, mis muidu võiks jõuda prügimäele. Kristo Elias räägib ülejäävast toidust Eesti toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijniga.
Tunni lõpus juttu nädalavahetusel toimuvast loomaõiguste konverentsist korraldaja Kadri Tapersoniga.
Saade valmib koostöös Keskkonnainvesteeringute Keskusega.
"Ökoskoopi" teevad Krista Taim ja Kristo Elias.
Esmaspäeviti kell 10.05 (kordus kell 00.05).
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.