Vaja läheb:
-1 keskmine sibul, peenelt hakitud
-2 küüslauguküünt
-Pisut oliiviõli
-3 dl risotoriisi
-1,5 dl kuiva valget veini
-300 g tükeldatud kõrvitsaid
-3,5 dl kuuma köögiviljapuljongit
-50 g võid
-50 g peenelt riivitud parmesani
-Soola ja pipart
-1,5 tl jahvatatud kurkumit
Valmistamine:
-Kuumuta eraldi potis puljong ning hoia seda kergelt podisevana.
-Suuremas potis või vokipannis prae tükeldatud sibulat keskmisel kuumusel koos soola, väikese võitüki ning tilga oliiviõliga viis minutit. Lisa hakitud küüslauk ning prae veel mõni minut.
-Lisa potti riis, sega hoolega ning kuumuta pidevalt segades veel paar minutit.
-Seejärel kalla potti vein ning sega taas. Lase umbes minutike podiseda.
-Järgmiseks lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits ja kurkum ning sega hoolikalt.
- Hakka väikese kulbitäie kaupa lisama kuuma puljongit ning sega riisi. Uus kulbitäis lisa siis, kui eelmine kogus on imendunud.
-Kui kogu puljong lisatud on, siis peaks segu olema võrdlemisi vesine ning riisiterad peaaegu pehmed, kuid mitte ülekeenud.
-Viimasena sega hulka ülejäänud võikuubikud ning juust, sega need korralikult risoto sisse ning maitsesta soola-pipraga.
-Serveeri kohe kas hakitud peterselliga või mõne lihalise toiduainega.
Head isu soovib Annabel Kruusakivi!
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.