Vaja läheb:
1 tšillipipra kaun (6−10 g) või 1/2 tl Cayenne'i pipart
Tükike ingverit (40 g)
2 küüslauguküünt
1 keskmine (95 g) sibul
2 sl kookosrasva või oliiviõli
1 tl vürtsköömneid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
½ tl koriandriseemneid
½ tl sinepiseemneid
1 tl kardemoniseemneid
250 g punaseid või kollaseid läätsi
2 keskmist (130 g) tomatit
1 apelsini mahl (võib asendada 100 ml apelsinimahlaga)
1,5 liitrit kuuma vett
1 tl jämedat meresoola
Valmistamine:
Valmista kõik maitseained ette ja pane käeulatusse, sest niipea, kui õli kuumeneb, läheb sul kiireks.
Haki tšilli. Kui oled mahedasõber, poolita kaun ja eemalda seemned. Kui armastad vürtsikat toitu, jäta seemned sisse. Puhasta ja tükelda ingver.
Puhasta ja koori küüslauk ning haki nii peeneks, kui saad. Koori ja haki sibul võimalikult peeneks.
Pane kookosrasv malmpotiga keskmise kuumusega pliidile. Kuumenedes hakkab rasv varsti kergelt suitsema, siis on paras aeg lisada kõik kuivatatud vürtsid.
Ole ettevaatlik, need hakkavad kohe praksudes hüppama ja lõhkema.
Nipp! Indias õpetati kokanduskursusel meeles pidama kuldset reeglit, et kõigepealt lähevad rasva sisse kuumenema kuivatatud maitseained ja alles siis värsked.
Lisa hakitud tšilli, tükeldatud ingver ja küüslauk. Sega puust labidaga kiiresti ja hoolega, et midagi kõrbema ei hakkaks.
Keera pliidi kuumus madalamaks, lisa sibul ja lase kuldpruuniks. Nüüd vala juurde läätsed ning sega kookosrasva ja vürtsidega.
Lisa hakitud tomatid ja apelsinimahl.
Lase vesi kannus keema, vala segule ja keeda umbes 15 minutit.
Head isu soovib Maret Sukles!
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.