Koolivaheaja alguses tuletame meelde, et jõudeolek kannustab loovust. Püha Johannese Kooli (PJK) konverents koostöös Arvo Pärdi Keskusega keskendub eeloleval nädalal loovusele - kas loovus ja traditsioon välistavad või täiendavad teineteist, kas on vaja alati olla originaalne, kuidas käsitleda loovust hariduses, räägib PJK direktor Liivika Simmul kell 8.20.
Hobikokk ja toidublogija Priit Vahar jagab kell 9.20 vihjeid iseseisvuspäeva pidusöökide kohta ning õpetab traditsioonilisi kartulivorste tegema. Vt retsepte Priit Vahari toidublogis: suur kogus, väike kogus.
Üks retsept ka siia:
Kartulivorstid (Märjamaa)
ca 2,5m soolt, see on üliväike kogus
10 keskmist kartulit
2 sibulat
5 küünt küüslauku
300g soolapeekonit, ehk et 10-15% lihasisaldus tuleb vorstil
pool pakki või rohkem oreganot ehk punet ehk vorstirohtu, miks mitte ka ise korjata, väga levinud ja kergesti äratuntav taim.
pool pakki köömneid (maitse asi)
soola
Hiljuti pakkus minister Kaimar Karu välja mõtte rajada Ida-Virumaale vesinikutehas. Vesinikust kui kütusest ja selle laiemast kasutusvõimalusest räägib TTÜ rakendusliku keemia professor Allan Niidu kell 10.15.
ÕNNESOOVIDE kohta loe lähemalt siit.
Kommentaarid
Alates 02.04.2020 kuvab ERR kommenteerija täisnime.